کنه های پیاز Rhizoglyphus echinopus و R. robini
کنه های پیاز انتشار جهانی داشته و در ایران در خراسان ، همدان ، فارس و آذربایجان شرقی وجود دارد .
میزبان
پیاز ، سیر ، گیاهان گلخانه ای و محصولات زینتی و زراعی حمله می کنند...
شکل شناسی
کنه هایی به شکل گرد و حبابی هستند و کلیسرها انبرک مانند بوده و در انتهای بدن دارای موهای شلاقی بلندی هستند
خسارت
روی گیاهان پیازی مختلف و حتی سیب زمینی سوراخ شده توسط حشرات مختلف به فراوانی دیده می شوند .به نظر می رسد در گیاهان غیر پیازی به زخمی بودن میزبان توسط حشرات دیگر نیاز داشته باشند.
زیست شناسی
این کنه ها در گلخانه ها در طول سال فعالند و از گیاهچه ها تغذیه می کنند . دمای مناسب برای فعالیت آنها در انبار ها 27 درجه می باشد و دمای 35 درجه تا 90 درصد آنها را از بین می برد .میانگین تعداد تخمهای گذاشته شده در یک روز و حداکثر تخمهای گذاشته شده در R.robini به ترتیب 43 و 620 عدد می باشد .
کنترل زراعی
اجتناب ازکشت سیر و پیاز در مناطقی که قبلا آلودگی به این آفت را داشته است
شیمیایی
استفاده از متام سدیم برای جلوگیری از تغذیه و خسارت آفت