داروخانه گیاهپزشکی دکتر رضا نوائی بناب

داروخانه گیاهپزشکی دکتر رضا نوائی بناب

این وبلاگ متعلق به رضا نوائی بناب، دکتری حشره شناسی کشاورزی است.
در این وبلاگ سعی شده است تا مطالب متنوع و جالب در زمینه حشرات و کنه ها آورده شود.
امیدوارم مطالب این وبلاگ برای حشره شناسان و کنه شناسان عزیز مفید باشد.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

انتشار جغرافیایی

 کرم غوزه یکی از آفاتی است که گسترش جهانی دارد و از نواحی مختلفی از جمله قاره‌ی آسیا (بنگلادش، چین، هند، ایران، ژاپن، عربستان، سوریه، تایوان و تاجیکستان)، قاره‌ی اروپا (آلبانی، بلغارستان، آلمان، یونان، اسرائیل، لبنان، پرتغال، رومانی، اسپانیا و روسیه)، قاره‌ی آفریقا (الجزایر، مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و زیمباوه)، استرالیا، زلاندنو و بسیاری از جزایر دیگر گزارش شده است.

خسارت و گیاهان میزبان

کرم غوزه پنبه جدی‌ترین آفت 181 گونه گیاهی متعلق به 45 خانواده است. این آفت چندین‌خوار بوده و به دلیل تحرک بالا، نرخ زنده ماندن در شرایط نامطلوب، ظرفیت برای تکمیل چندین نسل در سال و توانایی مقاومت در برابر حشره کش ها، مدیریت آن بسیار دشوار است. به دلیل چندین‌خوار بودن کرم غوزه پنبه در طبیعت، این آفت به محصولات زیادی خسارت می‌زند ولی خسارت اقتصادی آن روی محصولاتی نظیر پنبه، نخود، سبزیجات، سورگوم، ذرت، آفتابگردان، بادام زمینی و غیره صورت می‌گیرد. بیشترین تغذیه این آفت روی پنبه و کمترین تغذیه آن روی آفتابگردان می‌باشد. این حشره یکی از آفات مهم سبزیجات و صیفی‌جات هم محسوب می‌شود و در ایران در روی محصولات مختلف مخصوصاً به پنبه، نخود، نخود‌فرنگی، گوجه‌فرنگی، یونجه، توتون و ذرت خسارت وارد می‌کند. این آفت همه ساله در اکثر نقاط پنبه کاری کشور خسارت زیادی را سبب می‌شود. در روی گوجه‌فرنگی، لاروها علاوه بر تغذیه از میوه و سوراخ کردن آن، باعث رشد قارچ مولد دوده یا فوماژین در محل سوراخ شده و موجب فساد میوه‌ها می‌گردند. در مزارع نخود و نخود‌فرنگی نیز لارو وارد غلاف شده و از دانه تغذیه می‌کند. در مزارع پنبه لارو‌ها پس از ظاهر شدن ابتدا از پارانشیم برگ‌ها و سپس از غنچه و گل تغذیه می‌کنند. وقتی لاروها وارد غوزه‌ها می‌شوند با تغذیه از الیاف غوزه‌ها باعث کوتاهی، کثیفی و کاهش ارزش اقتصادی الیاف می‌گردند. در مواردی تمامی بدن لارو داخل غوزه نمی‌شود و نیمی از آن خارج از غوزه باقی می‌ماند. سوراخ ورودی لارو غالباً بالای غوزه می‌باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۲۷
رضا نوائی بناب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">